Ocena instytucji

72%
Skorzystałoby ponownie: 26
28%
Nie skorzystałoby ponownie: 10
Zobacz statystyki
4LifeDirect

4LifeDirect

Ocena użytkowników

72%
Skorzystałoby ponownie: 26
28%
Nie skorzystałoby ponownie: 10

W skład algorytmu oceny wchodzą:

  • – Oceny właściwe instytucji (50% wagi)
    • Głosy pozytywne: 26
    • Głosy negatywne: 10
  • – Oceny właściwe oddziałów (25% wagi)
    • Głosy pozytywne: 0
    • Głosy negatywne: 0
  • – Oceny właściwe produktów (25% wagi)
    • Głosy pozytywne: 0
    • Głosy negatywne: 0

Szczegółowa ocena usług

Jak oceniasz przejrzystość umowy?
77%
23%
Jak oceniasz pracowników?
78%
22%
Jak oceniasz atrakcyjność produktów?
73%
27%

Opinie o 4LifeDirect

Korzystasz z usług 4LifeDirect? Podziel się z innymi swoją opinią!
Nie wiesz, czy skorzystać? Przeczytaj opinie innych klientów!

Dodaj opinię o 4LifeDirect

Informacje dotyczące przetwarzania danych znajdują się w Polityce prywatności
Czy skorzystałbyś ponownie z usług?
10 5 10 25 50 100
pokaż: najnowsze popularne komentowane

Opinie użytkowników o 4LifeDirect

  • Siostra I.

    , w dniu 03.08.2019Ocena:
    Ubezpieczyłam w tej firmie brata. Był ciężko...

    ...chory. Poza tą firmą nikt nie chciał ubezpieczyć. Więc nie miałam wyboru. Przedstawiono mi warunki uczciwie i zgodnie z prawdą. To ja decydowałam czy ubezpieczyć brata. Ubezpieczyłam. Czytając opinie byłam pełna obaw. Brat zmarł w tym roku w maju. Przedstawiłam odpowiednie...zobacz cała opinię

    Ta opinia jest przydatna
    14Przydatność opinii
    • laguna

      , w dniu 11.11.2019
      Nie jest to prawda, bo nie mozna w tej firmie ubezpieczyc osobe trzecia. Trzeba ubezpieczyc siebie, a nie kogoś, a jak kogos, to ta osoba musi wyrazic zgode, i osobiscie podpisac dokumenty, tak mi powiedziano. Jestem ubezpieczony, ale nie moge ubezpieczyc zony, wbrew jej woli.
    • Maryna

      , w dniu 25.11.2019
      Witam. 5 listopada 2019 zmarł mi mąż po przeczytaniu wszystkich opinij załamałam się, bo maż chorował na nowotwór wątroby i myślałam że nic nie dostane. Ubezpieczenie wykupił w 01.03,2016 . Po kilku dniach po złożeniu wymaganych dokumentów otrzymałam calom kwotę. Decyzja listowna jeszcze w drodze, a pieniądze na koncie.
    • Wypowiedz się
  • Tomasz

    , w dniu 17.06.2019Ocena:
    Nie rozumie jak można być zadowolony żyjąc...

    ...chyba z tego że płaci się składki moim zdaniem rodzina może być zadowolona odbierając pieniądze z ubezpieczenia

    Ta opinia jest przydatna
    22Przydatność opinii
  • Kasia

    , w dniu 04.06.2019Ocena:
    Po śmierci taty otrzymałam z bratem wypłatę...

    ...już następnego dnia po zgłoszeniu. Bardzo dziękuję i polecam

    Ta opinia jest przydatna
    28Przydatność opinii
  • Benek

    , w dniu 05.04.2019Ocena:
    Nie przesyłają warunków na maila, więc nie...

    ...można spokojnie porównać z innymi. Tylko szybki bełkot telefoniczny. Każde ubezpieczenie osobno płatne. Śmierć, choroba, szpital, inwalidztwo - osobna składka. Za 20 k zł składka 177 zł/mies. Mało zachecające

    Ta opinia jest przydatna
    40Przydatność opinii
    • karo

      , w dniu 26.11.2019
      Wszystkie warunki ubezpieczeń są na ich stronie www. Wystarczy tylko poszukać.
    • Wypowiedz się
  • Czeslaw

    , w dniu 18.03.2019Ocena:
    Oszukują starszych ludzi po 67 roku życia,

    dzwoniąc do nich. Nie uprzedzają, że odpowiedzialność w przypadku śmierci osoby ponosi Ubezpieczyciel dopiero po 24 miesiącach od chwili podpisania umowy. 2 lata płacą składki na ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków, a to jest polisa na wypadek śmierci. To wszyscy...zobacz cała opinię

    Ta opinia jest przydatna
    55Przydatność opinii
    • Wściekły harry

      , w dniu 24.06.2019
      Jak się nie słucha dokładnie to tak jest , że przychodzi taki pan Czesław i mówi gdzie pieniądze ja tyle płaciłem a tu zwrot składek jasno jest mówione w każdej sytuacji że z ubezpieczenia bezterminowego pełna wypłata jest po 24 miesiącach jeżeli nastąpi wcześniej zgon naturalny to są składki wypłacane wszystkie
    • lol

      , w dniu 27.06.2019
      Zaczynam miec dosc tego ubezpieczyciela na proste pytanie mowia zebym zadzweonil do biua to tam otrzymam odpowiedz czy na czacie siedzi len bo mu sie nie chce odpowiadac albo nie kumaty czlowiek-przy podpisywaniu umowy powiedziano mi o pelnomocnictwie ze moge zobaczyc druki i nawet je przepisac i co nie ma nic czyli olewaja czlowieka -napisze do was i bede czekal na odpowiedz i zrezygnuje z was.
    • Ewa

      , w dniu 01.07.2019
      Jak dla mnie to oszuści nawet moja rodzina cała z z nich zrezygnowała
    • Wypowiedz się
  • uve

    , w dniu 18.03.2019Ocena:
    Jako trup jestem zadowolniony do śmierci.

    Ta opinia jest przydatna
    23Przydatność opinii
  • ela

    , w dniu 15.03.2019Ocena:
    Dziękuję firmie 4 life Direct za sumienną...

    ...obsługę od chwili zgłoszenia w ciągu 24 godzin otrzymałam pieniądze Kwota taka jak na ubezpieczeniu .Bardzo dziękuję

    Ta opinia jest przydatna
    27Przydatność opinii
  • Kamil

    , w dniu 09.03.2019Ocena:
    Po tygodniu miałem wypłate na koncie po śmierci...

    ...mamy, bez żadnych problemów - POLECAM

    Ta opinia jest przydatna
    30Przydatność opinii
  • Tomek

    , w dniu 28.02.2019Ocena:
    Kolejna firma obiecując gruszki na wierzbie i...

    ...wciskajaca kit !!! Omijajcie ja z daleka, bo moje doświadcznie sa bardzo negatywne i do tego ta tajemniczość....Dlaczego nigdzie nie ma informacji do dokladnie oferują ? Gdiz ejst jakikowiek regulamin usług, etc...etc

    Ta opinia jest przydatna
    20Przydatność opinii
    • karo

      , w dniu 26.11.2019
      Panie Tomku wszystkie warunki ubezpieczeń tych obecnych i z poprzednich lat są dostępne na ich stronie www. Wystarczy tylko poszukać.
    • Wypowiedz się
  • Leszek

    , w dniu 25.02.2019Ocena:
    Pytam czy komuś wypłacili świadczenie po...

    ...śmierci bliskiej osobie

    Ta opinia jest przydatna
    30Przydatność opinii
    • ela

      , w dniu 15.03.2019
      Tak mnie opłacałam polisę 7 lat ubezpieczylam mamę w wieku 75 lat najpierw na 4 tys.potem podnioslam na 6 tys.pózniej na9 tys. Teraz w ciagu 34 godz .została mi wypłacona polisa
    • Doris

      , w dniu 08.05.2019
      Mnie też wypłacili po 3 dniach od śmierć taty kwota 15 000 zł
    • Arturro

      , w dniu 06.06.2019
      Wypłacają, nie tak szybko jak reklamują, ale zacznij od policzenia czy to ma sens. Jeśli utrafisz ze śmiercią na trochę ponad dwa lata od podpisania umowy to trochę się nachodzisz, ale dostaniesz. Jak to będzie 10 lat to dostaniesz szybko ,bo i tak przepłaciłeś dwukrotnie. Skorzystaj ze swojego banku będziesz miał lepszą ofertę.
    • Wypowiedz się
1 2 3 4 »